Nuff

nuff

Mar 13, 2011

Women's Day + Zumba @ Curves Gym, Kota Damansara

Semalam, tiba-tiba saya rasa hendak ke Gym, sebab sudah lama hari Sabtu saya tidak ke gym. Sekarang ni hari kerja pon saya selalu ponteng gym... urghhhh... Macam mana la nak achieve result ni... :(

Turun pagi nampak Pak Cik Traffik tengah syok tulis ticket saman... dejessss (oppps izinkan saya berkata-kata kesat) dan tidak ketinggalan saya perlu bayar lagi RM 30 kepada Polis Diraja Malaysia.... Awai siot dia cari  makan semalam.. Pukul 10 pagi... hurghhhhh

Whatever.. Saya terus pergi Gym dengan senang hati.... Hari ni pertama kali Rita (Instructor) berkenalan sama saya! Eh.. macam pelik statement ni.. Pertama kali saya berkenalan dengan Rita.. haha. Ok dia sangat ramah tamah kot... Sambil workout duk bercerita.. berseloroh... letih ok!!!! Tapi saya gigih jugak pot pet pot pet sama dia.. hehehe... Hari ni saya lompat atas trampoline lagik.. wakkakaka.. sangat suka lompat-lompat....

Sebelah petangnya ada event Gym sempena Women's Day. Ada weight management briefing session and bla bla bla.. ntah saya tak attend pon.. 2.30 pm baru saya pergi semula ke Gym sebab nak tengok Zumba. Zumba ni sebenarnya workout yang lebih kepada latin dance... best woooo.. sebelum ni memang selalu ada zumba sorang-sorang kat rumah.. download je.... tapi kali ni buat dekat gym dengan instructor.... seronot... best sangat semalam.. kan semua perempuan kat gym.. apa lagi.. masing-masing naik tanduk tunjuk bakat.. hehehe... memula buat 30 minit.. lepas tuh break jap.. sambung lagi 30 minit... fuhhh.. terbaik ok!!!!!! belly dance la... samba la... semua ada lah! :)

Yang paling menarik... jejengggggggg ada makanan banyak gilos... wakakkakaka... pergi gym.. workout puas-puas lepas tuh makan puas puas.. hehe.. smlm gym buat pot luck.. sebab tuh banyak makanan... 

so, saya harap Curves akan cuba memulakan zumba dalam circuit secepat mungkin! kena cari certified curve zumba trainer dulu katanya.. so at the moment blom ada lah :(




Maaf kualiti pic amat buruk.. tak bawak kamera... rugi rugi!



2 comments:

Mel said...

Hi Cik Emi,

i baru2 kenal Curve ni. Ingatkan nak pi yang dekat Kota Damansara. Boleh intro sikit tak ur experience?

Cik Emi said...

hi Mel,

Actually i dah quit. bukan apa tak dpt nak commit. true my experience, it was OK. but u kena btol2 konsisten than u will get the result. skrg dah ada trainer , i think seminggu dalam 3 kali. trainer tuh akan guide untuk buat something like dance move/ zumba. so tak la boring kot. i tak sempat try sbb dah benti.. hehe.. good luck!